איך לכתוב קורות חיים

שוק התעסוקה הולך ונהיה תובעני משנה לשנה, והמשבר העולמי בכלכלה לא מקל על מחפשי העבודה, אלא רק מאלץ אותם להיות טובים יותר בכדי להתקבל למספר מצומצם יותר של תפקידים המוצעים בשוק. לא פעם מדובר בעצם יותר בנכונות להתפשר על תנאי שכר מאשר במוכנות ובהכשרה שלך לתפקיד. תחרות זו בשוק התעסוקה אכן מחייבת מיומנויות מסוימות על מנת להצליח בה, ואחת מהן קשורה לשאלה – איך לכתוב קורות חיים. על מנת לענות על שאלה זו, יש להתמקד, בראש ובראשונה, במטרה של קורות החיים – לאיזה תפקיד אנו מגישים אותם? מהן דרישות הקבלה של המעסיק? מה מבנה קורות חיים מתאים למשרה? האם נדרש מאיתנו לצרף מסמכים שונים, כמו מכתבי המלצה, גיליונות ציונים, תעודות רשמיות ממוסדות חינוך או דוגמאות עיצוב וכתיבה שונות? משום כך, יש לדעת היטב מה נדרש מאיתנו בעת הגשת קורות החיים ולכתוב אותם בהתאם.

איך לכתוב קורות חיים היא שאלה שניתן לענות עליה באופן מוצלח אם מתייחסים בקפדנות לבקשות המעסיק וממלאים אחריהן. מובן כי תפקידים שונים כרוכים בדרישות שונות, אך אנו לוקחים בחשבון כי מגוון התפקידים הוא לרוב בתחום אחד או בשני תחומים מרכזיים, ולפיכך הדרישות די דומות.

איך לכתוב קורות חיים כאשר אנו עדיין במהלך הלימודים, למשל? איך לכתוב קורות חיים כאשר אנו עדיין מועסקים? איך לכתוב קורות חיים כאשר דרישות התפקיד לא מציינות את שעות העבודה או מה נדרש מאיתנו בפירוט?

איך לכתוב קורות חיים כאשר אנחנו ממש סובלים בעת ניסוח מסמכים פשוטים בוורד  ומהו פורמט קורות חיים אשר יתאים למשרה??

מבנה קורות חיים – המלצות כלליות

כיצד לכתוב קורות חיים מההיבט המבני – עיצובי

פורמט קורות חיים מוצלח אינו עמוס. אורכו כעמוד אחד, והוא מבטא בהצלחה ובאסתטיות את ניסיונכם והכשרתכם בתחום. קורות חיים פותחים תמיד בפרטים האישיים, הכוללים פרטי התקשרות, מקום מגורים וכדומה. גם כאן לא כדאי לנדב יותר מדי מידע, ולפעול על פי דרישות המעסיק. אין צורך לציין את מספר הילדים ואת הגילאים המדויקים שלהם, אלא אם כן דרשו זאת במפורט.

אז האם יש כזה דבר פורמט קורות חיים מוצלח? תחומים שונים נוקטים בגישות עיצוב שונות ולעיתים גם בשפות שונות, על פי התפקיד. נהוג להציג את הניסיון התעסוקתי ולאחריו את ההיסטוריה האקדמית, אולם אפשר להחליף ביניהם, כל עוד נשמרת הכרונולוגיה והחלוקה לנושאים מובנת וברורה. ציון פרטים אלו צריך לכלול את מקום מוסד הלימודים, תחום הלימודים ושנות הלימוד. לעיתים נדרש גיליון ציונים. שימו לב לכך.

בלי קשר לקורות החיים המדויקים שביקשו מכם, בכל תפקיד ישנה חשיבות רבה לאמת הכתובה ולכרונולוגיה מדויקת, ככל שאפשר. במידה שהינכם עדיין מועסקים יש לציין זאת, למשל-

2008 – עד היום – מנהל משמרת במסעדה.

כלל זה תקף גם לגבי לימודים. סטודנטים צריכים לציין את מקום הלימודים וכמובן את שנת הלימודים. במקרים רבים, למשל, מחפשים סטודנטים בשנתם האחרונה או לפני האחרונה, בכדי להכשירם היטב להמשך הדרך.

לסיכום, רוב המעסיקים מחפשים עובד מסוג דומה – עובד המוסמך בתחומו, עדיף עם ניסיון קודם, ואדם אמין המוכן להתחייבות, אשר משכה תלוי בתפקיד ובצרכי המעסיק. נסו להראות למעסיק את מה שהוא רוצה – הדגישו את ההכשרות המתאימות ואת הניסיון התעסוקתי הרלוונטי. ושיהיה בהצלחה…